Sale!

Surat Perjanjian Sewa Rumah 2021

RM129.00

2 Langkah Mudah Untuk Mendapatkan Surat Perjanjian Ini:

1. Buat Pembayaran
2. Surat Perjanjian Akan Terus Dihantar Masuk ke Email Inbox Anda!

Soalan Lazim

1. Berapa Muka Surat?
2. Perjanjian ni sah ke nak dibawa ke mahkamah?
3. Pesuruhjaya sumpah diperlukan?
4. Dah bayar tapi tak dapat-dapat?

KLIK SINI UNTUK DAPAT JAWAPAN (SCROLL KE BAWAH)

(max file size 25 MB)

(max file size 25 MB)

Surat Perjanjian Sewa Rumah 2021 adalah dibawa khas oleh Sewanify yang telah dimuat turun oleh ratusan pemilik rumah sewa di seluruh Malaysia. Ia telah dibuktikan berkesan untuk melindungi tuan rumah dari sebarang reaksi penyewa yang tidak dapat diduga.

ELAK PENYEWA DARI NERAKA – LINDUNGI HAK ANDA SEBAGAI TUAN RUMAH
.
Adakah anda seorang tuan rumah yang NAK hadapi perkara berikut?

1. Duit sewa TAK BAYAR atau bayar LAMBAT
2. Lantai, dinding atau atap rumah ROSAK
3. Perabot HANCUR lebur
4. Bil TAK PERNAH dibayar (kena blacklist)
5. Membuat kegiatan HARAM di rumah anda
6. Menumpangkan orang TANPA KEBENARAN anda
7. TIDAK boleh bawa kes salah-laku ke mahkamah
8. Menyewakan rumah TANPA KEBENARAN anda
9. Menyimpan bahan MERBAHAYA di rumah
10. Meninggalkan rumah BUKAN seperti yang sebelumnya

Perkara-perkara di atas ini sering berlaku kepada kebanyakan tuan-tuan rumah yang tidak melindungi haknya sebagai tuan rumah.

Ngeri kan tengok kes-kes tersebut?

HAAA!

Lagi teruk lagi kalau anda siang dan malam bergantung pada bayaran penyewa untuk bayar semula kepada bank. Kalau mereka tak bayar atau lewat bayar, macam mana anda nak bayar ke bank?

Silap hari bulan pihak bank boleh terus TARIK rumah anda!

Eh! Habis macam mana ni? Apa cara nak elak perkara-perkara macam ni berlaku?

LINDUNGI HAK ANDA sebagai tuan rumah dengan SURAT PERJANJIAN SEWA RUMAH yang betul, tepat dan sesuai dengan keperluan rumah sewa anda!
.
Melalui perjanjian ini, anda dapat melindungi diri anda sebagai tuan rumah daripada tingkah laku PENYEWA DARI NERAKA ni.

Oleh itu, pihak Sewanify telah menyediakan sebuah surat perjanjian sewa rumah yang komprehensif, padat dan cukup untuk melindungi anda sebagai tuan rumah daripada 10 perkara tersebut ataupun lebih!


SOALAN LAZIM

  1. Berapa muka surat?
    • Total 25 Muka Surat
  2. Perjanjian ni sah ke nak dibawa ke mahkamah?
    • Sekadar untuk penjelasan tentang isu ini. Kontrak atau perjanjian akan menjadi SAH apabila mengikut spesifikasi pada sesebuah perjanjian iaitu: Pihak tuan rumah dan pihak penyewa, dan terma yang ingin diikat. Dan khusus untuk perjanjian perumahan pula, perlu ada setem dari LHDN pada akhir kontrak tersebut.Kami petik daripada artikel Recommend.my:”A word of caution about tenancy contracts in Malaysia: there are no government regulations about what can and cannot be added. If either party is not careful, one side can add lots of unfair clauses in their own favour.”Artikel Asal: https://www.recommend.my/…/how-to-write-your-own…/
      Rujukan 2: https://www.nst.com.my/…/guide-tenancy-agreements-malaysia
      Rujukan 3: https://www.iproperty.com.my/…/what-are-the-terms-that…/Segala yang ditulis pada artikel di atas telah dimasukkan ke dalam surat perjanjian Sewanify.Maka, sememangnya tiada kawalan pada apa yang patut diletak kerana ia bergantung kepada pelbagai faktor.Kami di Sewanify hanya ingin memudahkan pemilik rumah untuk mempunyai standard perjanjian yang merangkumi pelbagai aspek, dan paling penting, MUDAH DIFAHAMI oleh pihak pemilik dan penyewa.Tapi, sudah tentu, jika pemilik rumah ingin lebih detail dan cover segala isu sehingga ke lubang cacing, boleh bayar lawyer untuk buatkan. Ini adalah pilihan.Kerana pada akhirnya, pemilik rumah juga akan berhubung dengan penyewa dan surat inilah menjadi rujukan kedua-dua belah pihak. Apabila kedua-duanya sudah faham dari awal, kebarangkalian untuk penyewa melanggar adalah sangat tipis dan jika mereka langgar sekali pun, anda sebagai tuan rumah sudah tahu apa yang patut dibuat kerana anda juga faham isi kandungan perjanjian tersebut.Bagi kami, perjanjian sewa rumah sepatutnya dibuat untuk mudah difahami supaya kedua-dua belah pihak JELAS dengan batas yang perlu dijaga.
  3. Pesuruhjaya sumpah diperlukan?
    • Tidak. Boleh rujuk post Facebook di bawah:

  4. Dah bayar tapi tak dapat-dapat?
    • Kami akan hantar dalam tempoh 1-2 minit sebaik sahaja pembayaran telah dibuat. Sila semak SPAM folder atau Promotion/Social Tab untuk Gmail.

HUBUNGI KAMI

KONSULTANSI PERCUMA

Gunakan mana-mana medium hubungan di bawah dan kami akan jawab persoalan yang anda berikan secepat yang mungkin.

No. Tel : 011-3918 0815
Email: [email protected]