Surat Perjanjian Sewa Rumah 2021

Uruskan Penyewa Bermasalah Dengan Mudah & Cepat

Anda kini boleh lupakan perasaan PENAT, STRESS & PENING kerana dokumen ini menawarkan anda 200% perlindungan dari segala tipu muslihat Penyewa yang bermasalah!

Tiada Pendaftaran Akaun Diperlukan! Isi, Bayar dan Semak Inbox Emel Anda!

Billing details

Your order

Product Subtotal
Surat Perjanjian Sewa Rumah 2021  × 1 RM69.00
Panduan Jadikan Rumah Sewa Seperti Hotel 5 Bintang  × 1 RM0.00
Panduan Pengurusan "Penyewa Dari Neraka"  × 1 RM0.00
Subtotal RM69.00
Total RM69.00
  • Bayar Dengan Online Banking (Maybank2U, CIMB Clicks, dll.)

Ada Soalan? Hubungi Kami Di Bawah Melalui WhatsApp

Adakah Anda Yakin Anda Selamat Daripada Penyewa Yang Bermasalah?

Antara masalah yang bakal anda hadapi yang membuatkan anda ingin 'give up' untuk uruskan penyewa.

Penyewa TIDAK KONSISTEN Membayar Duit Sewa Dan Kerap MEROSAKKAN Harta Benda Rumah Sewa Anda

Penyewa selalu liat membayar dengan pelbagai alasan. Apabila tiba hari terakhir sewaan, bil tertunggak mencecah ribuan ringgit. Perabot dalaman rosak dan tidak boleh digunakan lagi. Penyewa bertindak sambil lewa untuk menghormati anda sebagai tuan rumah.

Penyewa Sering MELAWAN Cakap Anda Dan Sentiasa Mengganggap Diri Mereka Betul

Penyewa sentiasa mencari masalah dan sekecil-kecil perkara yang terjadi pada rumah sewa, mereka akan cuba cari salah anda. Mereka sanggup mengherdik anda kerana mereka tidak ingin mengaku salah. Sifat ego mereka menganggap diri mereka sentiasa betul TANPA sebarang batasan.

Penyewa PEKAKKAN TELINGA Daripada Nasihat Anda Dan Melakukan Perbuatan Yang Sering Menguji Kesabaran Anda

Arahan untuk membersihkan rumah tidak diendahkan, malah sering mengumpul sampah di dalam dan luar rumah. Membela kucing dan membiarnya mencakar perabot anda dan mengotorkan rumah sewa anda. Setiap arahan yang anda keluarkan penyewa BUAT TIDAK TAHU sahaja.

Penyewa NAMPAK 'BAIK' Sebelum Masuk Akhirnya Menunjukkan Belang Mereka Setelah Tempoh Sewaan Bermula

Penyewa senyum sinis apabila masuk kerana ingat anda 'tidak cerdik' apabila mengambil mereka. Keadaan rumah seminggu pertama mereka masih lagi terkawal. Masuk minggu kedua mereka mengajak rakan-rakan luar masuk, menumpangkan sewa, melakukan kegiatan tidak bermoral.

Elak Dari Penyewa Mengambil Kesempatan Terhadap Anda. Bertindak sekarang dan lindungi diri anda!

Jangan Sampai Anda Kehilangan RM14,100 Sehingga Anda Terdesak Untuk Berhutang Dengan Bank...

Bayangkan anda keluarkan duit sebanyak ini akibat penyewa yang tidak bertanggungjawab.

Jumlah Kerugian yang terpaksa anda tanggung: RM14,100 !

Kenapa Sewanify?

Paksa Penyewa Bermasalah Tunduk Dan Patuh Dengan Arahan Anda

Rahsia bagaimana Surat Perjanjian Sewa Rumah Sewanify boleh lindungi anda sebagai Tuan Rumah.
RAHSIA #1
Boleh heret penyewa bermasalah ke mahkamah
100% Sah Di Sisi Undang-Undang Malaysia​. Format Mematuhi Akta Kontrak 1950 dan sah untuk dibawa sebagai tuntutan di mahkamah.
RAHSIA #2
Penyewa Disiplin Membayar Duit Sewa Setiap Bulan
Penyewa Wajib Membayar Sewaan Bulanan Pada Tarikh Yang Telah Ditetapkan Di Dalam Perjanjian atau Denda akan dikenakan.
RAHSIA #3
Harta Benda Rumah Terpelihara Dari Sebarang Kerosakan
Kerosakan Yang Disebabkan Penyewa Secara Sengaja Atau Tidak Sengaja Harus Ditanggung Oleh Penyewa atau Deposit Sekuriti akan ditolak
RAHSIA #4
Elak Dari Penyewa Keluar Tanpa Notis
Penyewa diwajibkan untuk memberi notis tidak kurang dari 30 hari atau deposit akan ditolak.
RAHSIA #5
Penyewa Mematuhi Segala Peraturan Rumah Sewa Anda
Sebarang pelanggaran perjanjian akan mengakibatkan penolakan deposit sekuriti atau penyewa akan dihalau keluar dari rumah sewa melalui kuasa mahkamah.
RAHSIA #6
Perjanjian Yang Mudah Difahami Oleh setiap orang
Penggunaan bahasa yang sesuai difahami oleh pelbagai lapisan umur tanpa mengira latar belakang. Ini menyebabkan penyewa lebih mudah faham dan patuh pada peraturan yang ditetapkan.

Tawaran "GILA" Daripada Kami Khas Untuk Anda

Bonus #1

“Bagaimana anda boleh jadikan Rumah Sewa Anda Seperti Hotel 5 Bintang”

Nilai RM89

Di dalam panduan ini, anda akan pelajari bagaimana anda boleh sediakan rumah sewa anda seperti sebuah hotel sebelum penyewa anda masuk. 

Anda juga akan menerima sebuah senarai semak bagi memudahkan anda untuk pastikan rumah sewa anda betul-betul bersedia untuk menerima sewaan dan elak sebarang isu timbul semasa tempoh sewaan kelak.

Bonus #2

“Bagaimana Nak Sewakan Rumah Sewa Kepada Penyewa Meskipun Mereka Adalah Penyewa Yang Bermasalah”

Nilai RM119

Adakah anda takut untuk sewakan rumah anda kepada penyewa yang bermasalah? Takut sewa tak dibayar atau harta benda rumah sewa dirosakkan?

Anda tidak perlu lagi risau kerana di dalam Bonus #2 ini kami akan berikan anda panduan bagaimana anda akan kenali isu-isu yang biasa timbul dalam sewaan dan bagaimana anda boleh uruskannya dengan mudah dan cepat.

Bonus #3

"Sistem Sokongan Sewaan Rumah Daripada Kami"

Nilai RM189

Mempunyai sebarang persoalan mengenai penyewaan? Kami di Sewanify ingin membantu setiap pelanggan kami untuk menyelesaikan isu-isu berkaitan penyewaan rumah. Kejayaan anda dalam pengurusan penyewaan rumah sentiasa menjadi keutamaan kami dan kami akan sentiasa berusaha untuk memastikan kami berikan yang terbaik untuk anda.

SEMUA Yang Anda Dapat Apabila Anda Tempah ‘Surat Perjanjian Sewa Rumah Sewanify’ Hari Ini

Nilai Keseluruhan: RM897.00

Semua Ini Anda Boleh Dapatkan Dengan Hanya

RM69.00

SAHAJA

Rasa Tak Berpuas Hati Dengan Surat Perjanjian Ini?

Kami Tawarkan 100% Jaminan Pulangan Wang

Sejak 2019, Surat Perjanjian Sewa Rumah yang kami tawarkan ini sudah menguasai lebih dari 1000+ rumah sewa di seluruh Malaysia. Maka, kami yakin dengan kualiti yang kami berikan ini sudah memberi keyakinan ramai pemilik-pemilik rumah seperti anda untuk digunakan bukan sahaja sebagai sebuah kontrak tetapi juga sebagai sebuah panduan dan peraturan untuk penyewa patuhi. 

Sekiranya anda rasa Surat Perjanjian Sewa Rumah yang kami tawarkan tidak mendatangkan sebarang manfaat kepada anda, hubungi kami melalui Facebook atau emel sahaja kepada [email protected] untuk mendapatkan refund. Anda boleh simpan Surat Perjanjian tersebut sebagai penghargaan kami atas sokongan yang anda berikan.

Masih Tak Percaya? Statistik Ini Memberikan Anda Bukti Kepercayaan Oleh 1000+ Pemilik Rumah Kepada Kami...

2,359 Buah Rumah Sewa Telah Kami Kuasai. Kini Tiba Giliran Anda.

Setiap hari, semakin ramai pengguna yang mempercayai Surat Perjanjian Sewa Rumah yang kami tawarkan. Terima kasih kepada anda yang sentiasa memberi sokongan kepada kami. Kepada anda yang masih belum dapatkan Surat Perjanjian Sewa Rumah 2021 ini, pastikan anda dapatkannya sekarang!

Sekiranya sudah lebih 1000+ pemilik rumah yang mempercayai kami untuk menjaga rumah sewa mereka, mengapa bukan anda? Jadi tuan rumah yang bijak dan lindungi hak anda daripada ‘Penyewa Dari Neraka’ dengan Surat Perjanjian Sewa Rumah Sewanify 2021!

Apa Pelanggan Kami Kata

SOALAN LAZIM

Soalan yang sering ditanya.

Boleh*.

*Demi melindungi hak cipta (copyright), kami akan berikan dokumen dalam bentuk PDF. Pihak tuan/puan masih boleh convert ke Words Document secara 100% percuma di Smallpdf.com.

Anda hanya perlu isi borang di sini. Kemudian, dokumen akan dihantar ke emel anda dalam masa 1-5 minit. Sekiranya tuan/puan masih tidak mendapat surat tersebut, sila hubungi pihak kami.

Jawapan pendeknya YA.

Sebuah surat perjanjian sewa rumah yang mudah difahami seperti yang kami tawarkan ini memudahkan penyewa faham dan patuh pada peraturan rumah sewa yang anda tetapkan.

Berdasarkan hasil kajian kami, kebanyakan kes penyewa tidak patuh apa yang tuan rumah arahkan adalah disebabkan penyewa TIDAK JELAS dengan tanggungjawab mereka. Malah, Tuan Rumah juga tidak jelas dengan tanggungjawab beliau dan Penyewa!

Oleh itu, apa yang kami ingin tekankan di sini adalah pentingnya kefahaman kedua belah pihak tentang tanggungjawab masing-masing melalui perikatan perjanjian yang bersifat holistik. Mampu melindungi hak masing-masing sebagai Tuan Rumah dan Penyewa.

Sewanify menghasilkan surat perjanjian sewa rumah yang SANGAT MUDAH untuk difahami oleh pihak Penyewa dan Tuan Rumah.

Berbanding perjanjian yang dihasilkan oleh peguam, kami menggunakan Bahasa Melayu dengan penggunaan bahasa yang mudah difahami.

Namun, tiada kompromi dari segi pematuhan dengan undang-undang sedia ada dan memastikan ianya kekal relevan untuk digunakan sebagai proses tuntutan kedua-dua belah pihak.

100% sah.

Surat perjanjian ini ditulis dengan mematuhi Akta Kontrak 1950. Boleh dibawa ke mahkamah sekiranya mempunyai sebarang tuntutan.

Boleh.

Setakat ini, pihak LHDN menerima surat perjajian kami tanpa sebarang isu.

100% Tiada Masalah. Surat perjanjian kami boleh digunakan berasingan. Bermakna, setiap penyewa di dalam rumah sewa tersebut akan menandatangani perjanjian yang berbeza setiap seorang. Terma & syarat penjagaan bilik dan rumah masih lagi terpakai. Penggunaan ini khusus untuk Tuan Rumah yang ingin menyewakan pada penyewa individu dan bukan berkeluarga.

Loading...

Processing Order...

Please wait while we process your payment...

Please wait while we redirect you...