Surat Perjanjian Sewa Rumah 2021

Lengkap, Ringkas, Mudah Difahami dan Sah Di Sisi Undang-Undang

Dokumen ini menawarkan anda 200% perlindungan dari segala tipu muslihat Penyewa yang bermasalah!. Dapatkan Akses Segera ke Perjanjian Sewa Rumah 2021!

Satu-Satunya Cara Dalam Menangani Isu Penyewa Tak Bayar Sewa Penyewa Memusnahkan Harta Benda Rumah Penyewa Degil Tidak Ingin Dengar Arahan - Walaupun Anda Masih Newbie

Ada Soalan? Kami sedia membantu anda. Hubungi Kami Dengan Klik Butang Di Bawah.

0 %
Penjimatan

Dari Nilai Sebenar

0 +
Tuan Rumah

Telah Mendapat Manfaat

0 %
Jaminan

Pulangan Wang & Kepuasan

Hi Tuan Rumah! Adakah Anda...

Sekiranya anda menjawab Ya, Anda berada di tempat yang betul! teruskan membaca sehingga akhir halaman ini untuk mendapat jalan penyelesaian bagi setiap persoalan di atas.

Ini Boleh Terjadi Kepada Anda...

Kebanyakan Tuan Rumah Mengalamai Situasi Seperti Ini..

Mereka sewakan kepada penyewa tanpa sebarang perjanjian. Penyewa tinggal di rumah sewa selama 9 bulan (sepatutnya 12 bulan seperti yang telah dipersetujui), kemudian mereka menghilang dari rumah sewa tersebut. Malangnya, mereka tinggalkan mereka dengan perkara berikut:

Jumlah Kerugian yang terpaksa ditanggung: RM14,100!

Ini Boleh Terjadi Kepada Anda...

Bagaimana Nak Elak Penyewa Bermasalah?

Solusi kepada pelbagai masalah dalam penyewaan. Solusi yang Wajib dibuat sebelum sewaan anda bermula. Lindungi hak anda sebelum ianya terlambat.

Surat Perjanjian Sewa Rumah 2021

RM500++ RM129 Sahaja

++ BONUS PERCUMA Bernilai RM900++

Kenapa Sewanify?

Apakah rahsia mencapai kejayaan dalam menguruskan rumah sewa menggunakan Surat Perjanjian Sewa Rumah Sewanify walaupun anda masih newbie.
RAHSIA #1
Boleh heret penyewa bermasalah ke mahkamah

100% Sah Di Sisi Undang-Undang Malaysia​. Format Mematuhi Akta Kontrak 1950 dan sah untuk dibawa sebagai tuntutan di mahkamah.

RAHSIA #2
Penyewa Disiplin Membayar Duit Sewa Setiap Bulan
Penyewa Wajib Membayar Sewaan Bulanan Pada Tarikh Yang Telah Ditetapkan Di Dalam Perjanjian atau Denda akan dikenakan.
RAHSIA #3
Harta Benda Rumah Terpelihara Dari Sebarang Kerosakan
Kerosakan Yang Disebabkan Penyewa Secara Sengaja Atau Tidak Sengaja Harus Ditanggung Oleh Penyewa atau Deposit Sekuriti akan ditolak.
RAHSIA #4
Elak Dari Penyewa Keluar Tanpa Notis
Penyewa diwajibkan untuk memberi notis tidak kurang dari 30 hari atau deposit akan ditolak.
RAHSIA #5
Penyewa Mematuhi Segala Peraturan Rumah Sewa Anda
Sebarang pelanggaran perjanjian akan mengakibatkan penolakan deposit sekuriti atau penyewa akan dihalau keluar dari rumah sewa melalui kuasa mahkamah.
RAHSIA #6
Perjanjian Yang Mudah Difahami Oleh setiap orang
Penggunaan bahasa yang sesuai difahami oleh pelbagai lapisan umur tanpa mengira latar belakang. Ini menyebabkan penyewa lebih mudah faham dan patuh pada peraturan yang ditetapkan.

Tawaran "GILA" Daripada Kami Khas Untuk Anda

Booster PERCUMA Untuk Anda

Segala yang anda perlukan untuk pastikan perjanjian sewa rumah melindungi hak anda sepenuhnya kami berikan secara percuma!

Bonus #1 - Video Siri Pengurusan Perjanjian Sewa Rumah

5 Langkah Apa Perlu Buat Selepas Anda Memiliki Perjanjian Sewa Rumah (Step-By-Step) + 1 Bonus Video

Nilai RM299

Kalau anda masih newbie atau tidak pernah gunakan perjanjian sewa rumah sebelum ini, bonus ini adalah untuk anda.

Kami akan ajar anda step-by-step bagaimana anda boleh pastikan Perjanjian Sewa Rumah anda itu 100% Sah digunakan untuk mempertahankan hak anda sebagai seorang tuan rumah.

Bonus #2 - Apa Perlu Buat Dengan Perjanjian Sewa Rumah

Set Buku Panduan - Segala Yang Perlu Anda Tahu Tentang Penggunaan Perjanjian Sewa Rumah

Nilai RM99

Dah ada Perjanjian Sewa Rumah?

Buku panduan ini akan mengajar anda setiap proses dan prosedur yang wajib anda lakukan supaya perjanjian sewa rumah anda sah untuk digunakan untuk melindungi diri anda.

Bonus #3 - Template Borang Tempahan & Resit Rumah Sewa

Jadi Seorang Tuan Rumah Yang Professional Dengan Resit Pembayaran Deposit & Sewa Rumah

Nilai RM99

Apabila bakal Penyewa berminat untuk menyewa bersama anda, ada beberapa perkara yang perlu anda lakukan sebelum mereka tandatangan Perjanjian Sewa Rumah anda.

Bonus ini memastikan anda mendapat perlindungan secara undang-undang sepenuhnya sebelum Perjanjian Sewa Rumah ditandatangani apabila Penyewa masuk rumah sewa nanti.

Bonus #4 - Template Tapis Penyewa Bermasalah

Template yang boleh menyelamatkan anda dari mengambil penyewa bermasalah

Nilai RM79

Perjanjian Sewa Rumah sahaja tidak cukup untuk mengawal Penyewa yang bermasalah. Sistem tapisan Penyewa membantu anda menggunakan Perjanjian Sewa Rumah ini dengan lebih efektif. 

Melalui borang tapisan ini, anda akan tahu segala kriteria-kriteria penting sebelum bakal Penyewa membuat House Vieiwing ke rumah sewa anda.

Bonus #5 - Panduan Rumah Sewa Anda Seperti Sebuah Hotel

Bagaimana Nak Buat Sasaran Penyewa "Jatuh Cinta" Dengan Rumah Sewa Anda ​

Nilai RM89

Di dalam panduan ini, anda akan didedahkan bagaimana anda boleh sediakan rumah sewa anda seperti sebuah hotel sebelum penyewa anda masuk. 

Anda juga akan menerima sebuah senarai semak bagi memudahkan anda untuk pastikan rumah sewa anda betul-betul bersedia untuk menerima sewaan dan elak sebarang isu timbul semasa tempoh sewaan kelak.

Bonus #6 - Panduan Elak Penyewa Dari "Neraka"

Bagaimana Nak Sewakan Rumah Sewa Kepada Penyewa Walaupun Mereka Adalah Penyewa Yang Bermasalah

Nilai RM119

Meskipun anda dah tapis Penyewa dan dah sediakan Perjanjian Sewa Rumah, anda sendiri perlu tahu apa perlu buat apabila tersewa rumah tersebut kepada Penyewa bermasalah. 

Dalam bonus ini kami akan berikan anda panduan bagaimana anda akan kenali isu-isu yang biasa timbul dalam sewaan dan bagaimana anda boleh uruskannya dengan mudah dan cepat.

Bonus #7 - Sistem Sokongan 24/7 Pengurusan Rumah Sewa

Kami Bimbing Anda Cara Menggunakan Perjanjian Sewa Rumah Ini

Nilai RM189

Tak faham atau tak reti nak gunakan Perjanjian Sewa Rumah ni?

Kami di Sewanify akan membantu anda sekiranya anda mempunyai sebarang persoalan mengenai dokumen ini dan segala perkara berkaitan penyewaan rumah.

Kejayaan anda dalam pengurusan penyewaan rumah sentiasa menjadi keutamaan kami dan kami akan sentiasa berusaha untuk memastikan kami berikan yang terbaik untuk anda.

Kombo Istimewa Untuk Anda

Apa Anda Akan Dapat

Nilai Keseluruhan: RM1,473.00

Semua Ini Anda Boleh Dapatkan Dengan Hanya

RM129.00

SAHAJA

Ada Soalan? Kami sedia membantu anda. Hubungi Kami Dengan Klik Butang Di Bawah.

100% Jaminan Pulangan Wang

Kalau Anda Tak Berpuas Hati, Kami Juga Tidak Berpuas Hati

Kami Pulangkan Semua Wang Anda - Tak Banyak Soal!

Kami memberi anda jaminan 100% anda akan puas dengan surat perjanjian ini. 

Sejak 2018, Surat Perjanjian Sewa Rumah yang kami tawarkan ini sudah menguasai lebih dari 4,000+ rumah sewa di seluruh Malaysia. Maka, kami yakin dengan kualiti yang kami berikan ini sudah memberi keyakinan ramai pemilik-pemilik rumah seperti anda untuk digunakan bukan sahaja sebagai sebuah kontrak tetapi juga sebagai sebuah panduan dan peraturan untuk penyewa patuhi. 

Anda Tidak Berpuas Hati, Hubungi Kami Untuk Proses Refund – Ini Janji Kami

Sekiranya anda rasa Surat Perjanjian Sewa Rumah yang kami tawarkan tidak mendatangkan sebarang manfaat kepada anda, hubungi kami melalui Facebook atau emel sahaja kepada [email protected] untuk mendapatkan refund. Anda boleh simpan Surat Perjanjian tersebut sebagai penghargaan kami atas sokongan yang anda berikan.

Apa Pelanggan Kami Kata

Antara yang berkongsi pengalaman mereka baru-baru ini.

SOALAN LAZIM

Soalan yang sering ditanya.

Harganya adalah RM129. Teruskan pembelian di sini.

Surat perjanjian ini akan diemel secara softcopy selepas pembelian dibuat.

Boleh*.

*Demi melindungi hak cipta (copyright), kami akan berikan dokumen dalam bentuk PDF. Pihak tuan/puan masih boleh convert ke Words Document secara 100% percuma di Smallpdf.com.

Anda hanya perlu isi borang di sini. Kemudian, dokumen akan dihantar ke emel anda dalam masa 1-5 minit. Sekiranya tuan/puan masih tidak mendapat surat tersebut, sila hubungi pihak kami.

Jawapan pendeknya YA.

Sebuah surat perjanjian sewa rumah yang mudah difahami seperti yang kami tawarkan ini memudahkan penyewa faham dan patuh pada peraturan rumah sewa yang anda tetapkan.

Berdasarkan hasil kajian kami, kebanyakan kes penyewa tidak patuh apa yang tuan rumah arahkan adalah disebabkan penyewa TIDAK JELAS dengan tanggungjawab mereka. Malah, Tuan Rumah juga tidak jelas dengan tanggungjawab beliau dan Penyewa!

Oleh itu, apa yang kami ingin tekankan di sini adalah pentingnya kefahaman kedua belah pihak tentang tanggungjawab masing-masing melalui perikatan perjanjian yang bersifat holistik. Mampu melindungi hak masing-masing sebagai Tuan Rumah dan Penyewa.

Dari segi undang-undang, tiada beza. Kedua-duanya SAH digunakan di Mahkamah setelah mendapat pengesahan melalui LHDN.

Sewanify menghasilkan surat perjanjian sewa rumah yang SANGAT MUDAH untuk difahami oleh pihak Penyewa dan Tuan Rumah.

Berbanding perjanjian yang dihasilkan oleh peguam, kami menggunakan Bahasa Melayu dengan penggunaan bahasa yang mudah difahami.

Namun, tiada kompromi dari segi pematuhan dengan undang-undang sedia ada dan memastikan ianya kekal relevan untuk digunakan sebagai proses tuntutan kedua-dua belah pihak.

100% sah.

Surat perjanjian ini ditulis dengan mematuhi Akta Kontrak 1950. Boleh dibawa ke mahkamah sekiranya mempunyai sebarang tuntutan.

Boleh.

Setakat ini, pihak LHDN menerima surat perjajian kami tanpa sebarang isu.

100% Tiada Masalah. Surat perjanjian kami boleh digunakan berasingan. Bermakna, setiap penyewa di dalam rumah sewa tersebut akan menandatangani perjanjian yang berbeza setiap seorang. Terma & syarat penjagaan bilik dan rumah masih lagi terpakai. Penggunaan ini khusus untuk Tuan Rumah yang ingin menyewakan pada penyewa individu dan bukan berkeluarga.

Kombo Istimewa Untuk Anda

Apa Anda Akan Dapat

Nilai Keseluruhan: RM1,473.00

Semua Ini Anda Boleh Dapatkan Dengan Hanya

RM129.00

SAHAJA

HUBUNGI KAMI

KONSULTANSI PERCUMA

Gunakan mana-mana medium hubungan di bawah dan kami akan jawab persoalan yang anda berikan secepat yang mungkin.

No. Tel : 011-3918 0815
Email: [email protected]

HUBUNGI KAMI

KONSULTANSI PERCUMA

Gunakan mana-mana medium hubungan di bawah dan kami akan jawab persoalan yang anda berikan secepat yang mungkin.

No. Tel : 011-3918 0815
Email: [email protected]

Ini Kod Diskaun Anda

100% Jaminan Pulangan Wang

Gunakan kod ini di ruangan Pembayaran sekarang!

SWNFY10

Minit
Saat

Jangan sampai kod diskaun ini tidak boleh digunakan lagi. Lengkapkan pembelian anda sekarang!

Ini adalah pelaburan TERAKHIR anda...

100% Jaminan Pulangan Wang

DISKAUN 10% KHAS UNTUK ANDA

Dapatkannya sebelum tawaran ini tamat serta-merta!

Minit
Saat

Masukkan nama dan emel anda di bawah untuk menikmati diskaun khas 10% daripada pembelian surat perjanjian sewa rumah daripada Sewanify.